Serverruimte professioneel laten reinigen

Serverruimte professioneel laten reinigen

In een serverruimte bevindt zich één server die erg belangrijk is voor een bedrijf. Een technische storing in de serverapparatuur kan verstrekkende gevolgen hebben. Voorkom dus op tijd problemen en schakel een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf in. Laat uw gegevens achter op onze website en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

“Serverreiniging is van groot belang voor uw bedrijf”

Het belang van serverruimte reinigen

Een serverruimte vormt het digitale hart van uw bedrijf, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. De ruimte is helaas zeer gevoelig voor stof. Regelmatig uw serverruimte laten schoonmaken is dus erg gewenst. Om u hierbij te helpen stellen wij een plan op: risicobeheersing. Dit plan is een onderdeel van ons stappenplan voor datacenter cleaning.

Bent u bij uw bedrijf verantwoordelijk voor de serverruimte of het datacenter? Weet u dan ook dat u dé held van uw organisatie kan worden? Neem direct contact met ons op voor een offerte.

Vul ons contactformulier in  Prijsopgave aanvragen

Het stappenplan voor datacenter cleaning

Wij hanteren een stappenplan voor datacenter schoonmaak. Onze opgeleide en gecertificeerde medewerkers werken volgens getoetste en gecontroleerde protocollen. Wij bieden u en uw bedrijf volledige begeleiding bij het reinigen van uw serverruimte. Hieronder is ons stappenplan toegelicht, maar u kunt ook de vlog bekijken.p>

  • Stap 1. Checklist Veilig Datacenter
 • Eerst maken we kennis met uw organisatie. Tijdens de kennismaking lopen we samen de Checklist Veilig Datacenter door. Zo signaleren we al vroeg eventuele risico’s.

   • Stap 2. Audit Risicobeheersing

  Ten tweede plannen we een Audit Risicobeheersing in. Door middel van deze audit stellen we vast hoe de risico’s beheerst of teruggebracht kunnen worden tot een aanvaardbaar niveau.

   • Stap 3. Deeltjesmeting

  Een deeltjesmeting voeren we uit om te controleren of de serverruimte voldoet aan de luchtzuiverheid norm ISO 14644-1 klasse 8.

   • Stap 4. Onderhoudsplan

  Naar aanleiding van stappen 1 t/m 3 stellen wij een nauwkeurig onderhoudsprogramma op, inclusief beleid.

   • Stap 5. Borging en onderhoudsrapportage

  De onderhoudswerkzaamheden worden geregistreerd in onderhoudsrapportages, die altijd inzichtelijk zijn om het proces te borgen.

   • Stap 6. In-house training Clean Datacenter

  Uw medewerkers volgen de in-house training Clean Datacenter. Na afloop krijgen ze een deelnemerscertificaat.

   • Stap 7. Informatiebord

  Wij bevestigen voor de ingang van de serverruimte een informatiebord met 10 veiligheids- en gedragsregels.

   • Stap 8. Werkmap

  Tot slot maken we een overzichtelijke werkmap waarin alle documenten opgeslagen worden.

  Wat houdt ESD schoonmaak in?

  ESD is de afkorting van ElectroStatic Discharge. In het Nederlands betekent dit electrostatische ontlading. ESD is de boosdoener die veel schade kan veroorzaken. De oplossing hiervoor is geïoniseerde perslucht. De statische ladingen worden geneutraliseerd met behulp van een ionisatiepistool. Hierbij worden geen nieuwe stofdeeltjes aangetrokken, waardoor oppervlakten gemakkelijker schoon te blazen zijn.

  ISO 14644-1 klasse 8

  Een datacenter is in principe gewoon een cleanroom. In een datacenter staan belangrijke apparaten die gevoelig zijn voor deeltjes en stof. Om zeker te weten dat een datacenter goed schoon is, en er dus niet te veel schadelijke stoffen in de ruimte zweven, is er een ISO-norm opgesteld. Voor datacenters is dat ISO 14644-1 minimaal klasse 8. Dit is de juiste ISO waarde voor een datacenter, op internationaal niveau.

  Vul ons contactformulier in  Prijsopgave aanvragen

  ICT-reiniging

  Andere diensten van THP zijn ICT-reiniging en toetsenbord reiniging. Wij reinigen uw apparatuur als toetsenbord, laptop en computerkasten. Dankzij onze professionele ICT-reiniging functioneert uw hardware altijd goed, het blijft schoon en het garandeert een langere levensduur.

  Ook het reinigen van toetsenborden, laptops en computerkasten is van groot belang. Toetsenborden kunnen behoorlijk vies worden. U ziet dit misschien niet zo snel, maar het vuil is er zeker. Stof, etensresten en andere soorten viezigheid kunnen tussen de toetsen ophopen. Dit is niet hygiënisch en het toetsenbord kan er van defect raken. Ook laptops en computerkasten trekken flink veel stof aan, vooral als de computerkast op de vloer staat. Het is aan te raden om dit tijdig te laten reinigen.

  Laat uw serverruimte reinigen door een specialist

  Laat ons uw serverruimte reinigen. Vraag een Audit Risicobeheersing aan. U kunt contact met ons opnemen middels ons contactformulier. Een offerte aanvragen is ook mogelijk. Schakel ons in en u ontvangt professioneel advies.

  Vul ons contactformulier in  Prijsopgave aanvragen

  Vraag de Audit Risicobeheersing aan

  Bent u benieuwd hoe u kunt zorgen voor het digitale hart van uw organisatie? Maak dan gebruik van onze Audit Risicobeheersing die hiervoor speciaal is ontwikkeld. De Audit geeft u inzicht in de huidige situatie. Indien nodig biedt het u de mogelijkheid om tijdig en adequaat te reageren op knelpunten.

  Audit aanvragen
  ?