ESD Schoonmaak

ESD schoonmaak

ESD schoonmaak is essentieel voor uw serverruimte en datacenter. Een serverruimte die niet ESD schoongemaakt wordt, kan dramatische gevolgen van dien hebben. Deze ruimte bevat namelijk zwevende stofdeeltjes die in de apparatuur gaan zitten. Hierdoor gaan de kostbare onderdelen defect of kunnen in storing raken. THP kan voor u de serverruimte professioneel schoonmaken en onderhouden, zodat het datacenter stof- en deeltjesvrij is.

Wat is ESD schoonmaak?

Door periodiek een ESD schoonmaak te laten uitvoeren door een professioneel bedrijf als THP kunnen storingen en defecten in de serverruimte voorkomen worden. Maar waar staat ESD eigenlijk voor? ESD staat voor Electro Static Discharge. In het Nederlands betekent dit een elektrostatische ontlading. Een ESD is dus eigenlijk een heel erg klein vonkje dat ontstaat wanneer een met statistische elektriciteit ‘opgeladen’ mens een geleider aanraakt. Dit kan voor schade in de apparatuur zorgen. Bij het schoonmaken van een serverruimte is het daarom ook belangrijk om ESD te voorkomen. Dit wordt gedaan door de ruimte op een ESD veilige manier schoon te maken met bijvoorbeeld ESD-kleding, schoenen en een stofzuiger. De ESD schoonmaak van THP zorgt er voor dat er geen stof in de apparatuur komt, waardoor een storing of een defect voorkomen wordt.

ESD schoonmaak door THP

De serverruimte heeft in deze tijd een grote functie voor bedrijven en organisaties, want deze ruimte vormt vaak het hart van de organisatie. De servers zijn alle dagen van de week dag en nacht aan het werk. Daarnaast zijn alle werkstations afhankelijk van de IT-structuur. Daarom is het van belang om deze serverruimte op een specialistische manier te schoonmaken door middel van een ESD schoonmaak.

Wij maken uw serverruimte schoon aan de hand van een uniek acht stappenplan. Dit stappenplan zorgt ervoor dat uw serverruimte of datacenter schoon blijft en de apparatuur optimaal blijft werken. Hiervoor trainen wij ons personeel zodat zij precies weten wat te doen. Wij werken met professionele dienstverlening en volgens de ISO 14644-1 klasse 8 norm.

Doe de check Prijsopgave aanvragen

 

Acht stappenplan voor een schone serverruimte

De ESD schoonmaak wordt gedaan aan de hand van ons acht stappenplan, waarbij wij materialen gebruiken die ESD voorkomt. Dat zijn de volgende stappen:

  • Stap 1: Checklist Veilig Datacenter
  • Stap 2: Audit Risicobeheersing
  • Stap 3: Deeltjesmeting
  • Stap 4: Onderhoudsplan
  • Stap 5: Borging en onderhoudsrapportage
  • Stap 6: In-house training Clean Datacenter
  • Stap 7: Informatiebord
  • Stap 8: Werkmap

Wilt u meer informatie over de stappen die wij aanhouden bij de ESD schoonmaak van uw serverruimte of datacenter? Neem dan direct contact met ons op of kijk de onderstaande vlog. Wij vertellen u hier graag meer over.

Over THP Clean Datacenter

Het begon allemaal toen THP in het jaar 1996 begon met het schoonmaken en stofvrij maken van computerkasten. Dat was toen al hard nodig, want in die tijd was de kantooromgeving al dusdanig veranderd dat er bijna geen sprake meer was van vaste plekken. Vaste plekken werden flexibele plekken en de kleine ruimtes maakten plaats voor open.

Doordat mensen gebruikmaakten van dezelfde werkplek, werden de werkplekken en het werkapparatuur zoals computers en laptops veel vaker gebruikt dan toen iedere werknemer nog een vaste werkplek had. Sindsdien is het de missie van THP om iedereen op elk gewenste moment op een schone en hygiënische werkplek te kunnen laten werken.

Kan uw bedrijf een ESD schoonmaak gebruiken?

Het wordt erg vaak vergeten dat een serverruimte ook onderhouden moet worden. ESD schoonmaak is zeer belangrijk om uw serverruimte te onderhouden. Stof kan namelijk leiden tot storingen die grote gevolgen kunnen hebben voor uw bedrijf of organisatie.

Dit soort storingen, die ontstaan door gebrekkige reiniging en onderhoud, moeten natuurlijk voorkomen worden, omdat ze flink in de kosten kunnen lopen. ESD schoonmaak is een klus die vraagt om een specialistische schoonmaak. THP staat voor u klaar om uw serverruimte ESD schoon te maken.

Dieptereiniging van werkplekapparatuur

ESD schoonmaak en de schoonmaak van andere werkapparatuur vragen om extra aandacht, professionaliteit en specialisme. THP is gespecialiseerd in de dieptereiniging van de werkplekapparatuur. De professionals reinigen graag de toetsenborden, monitors, laptops, muizen en CPU-kasten voor u. Ook wanneer u uw serverruimte wil laten schoonmaken bent u bij THP aan het juiste adres.

U kunt bij THP terecht voor de volgende diensten:

Heeft u interesse in een ESD schoonmaak van THP?

Heeft u interesse in een professionele ESD schoonmaak die wordt uitgevoerd door de specialisten van THP? Neem dan gerust contact op of vraag een vrijblijvende prijsopgave aan. Ook wanneer u vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen.

Onze medewerkers helpen u graag verder bij het beantwoorden van uw vragen en het uitvoeren van de ESD schoonmaak. Wanneer u wilt weten wat een ESD schoonmaak kost kunt u een vrijblijvende prijsopgave doen.

Vraag de Audit Risicobeheersing aan

Bent u benieuwd hoe u kunt zorgen voor het digitale hart van uw organisatie? Maak dan gebruik van onze Audit Risicobeheersing die hiervoor speciaal is ontwikkeld. De Audit geeft u inzicht in de huidige situatie. Indien nodig biedt het u de mogelijkheid om tijdig en adequaat te reageren op knelpunten.

Audit aanvragen
?