Deeltjesmeting laten uitvoeren?

Deeltjesmeting laten uitvoeren?

Uw datacenter vormt het digitale hart van uw organisatie. Het is belangrijk om deze ruimte en de aanwezige kwetsbare apparatuur in topconditie te houden. Dit doet u onder meer door de koeling helemaal op orde te hebben en door uw datacenter goed te beveiligen tegen cyberaanvallen. Er is echter nog een vijand die voor grote problemen kan zorgen: vervuiling.

Wilt u het digitale hart van uw organisatie graag zo schoon en gezond mogelijk houden? THP maakt datacenters, serverruimtes en/of SER/MER-ruimtes stof- en deeltjes vrij. Hiervoor hebben we een uniek 8 stappenplan ontwikkeld. Het uitvoeren van een deeltjesmeting is een van de stappen van dit stappenplan, waarmee we datacenters en serverruimtes niet alleen stof- en deeltjes vrij maken, maar ook houden. Lees verder om meer te weten te komen over het belang van een deeltjesmeting.

Deeltjesmeting laten doen door THP

 • Zorg voor het digitale hart van uw organisatie!
 • Uniek acht stappenplan, door onszelf ontwikkeld
 • Professionele schoonmaak van datacenters en serverruimtes
 • Jarenlange ervaring – al sinds 1996 zijn wij dé specialist in het stof- en deeltjes vrijhouden van datacenters
 • Opgeleid e en gecertificeerde medewerkers
 • Wij werken op basis van de ISO 14644-1 klasse 8 norm
 • Ook voor begeleiding bij het schoonhouden van datacenters

Bent u verantwoordelijk voor de werkplekken? Weet u dan ook dat u dé held van uw organisatie kan worden?

Waarom een deeltjesmeting laten doen?

De kwetsbare apparatuur in serverruimtes heeft een belangrijke rol. Deze apparatuur zorgt namelijk dat wij onze (digitale) samenleving kunnen continueren. Het is dan ook uiterst belangrijk om deze te beschermen tegen gevaren, zoals storingen en downtime. Hiervoor worden preventieve maatregelen, zoals de installatie van brandblussystemen en koelingen, genomen. Het schoonhouden van de ruimte is een wat minder bekende preventiemaatregel. Met de deeltjesmeting kunnen wij precies de concentratie van de aanwezige deeltjes en stof in de lucht van de ruimte meten om het gevaar vast te stellen.

Vul ons contactformulier in  Prijsopgave aanvragen

Wat is een deeltjesmeting?

Een deeltjesmeting wordt gedaan met een particle-counter device van Lighthouse die voldoet aan de EU-GMP norm. Deze meet de concentratie van deeltjes in de lucht. De meting wordt op verschillende punten van de ruimte(s) uitgevoerd. Op deze manier kunnen wij een goed beeld schetsen van de huidige situatie, en nog belangrijker, kan worden vastgesteld of de ruimte voldoet aan de eisen van de ISO 14644-1 klasse 8 norm.

Goed om te weten!

Door de deeltjesmeting kunnen wij de actuele situatie en eventuele bijzonderheden vaststellen. Hierdoor kan op tijd gehandeld worden als problemen zich voortdoen. Ook stelt dit ons in staat om het 8 stappenplan op uw situatie af te stemmen. Dit kan bijvoorbeeld een hogere frequentie van onderhoudswerkzaamheden betekenen of meer focus op in-house training.

De ISO14644-1 norm

Binnen ons 8 stappenplan ligt de focus op het behalen van de ISO 14644-1 klasse 8 norm. Deze internationale ISO-norm classificeert de mate van stofdeeltjes in de lucht van cleanrooms. In cleanrooms, zoals de meeste datacenters, worden preventieve maatregelen tegen stofdeeltjes, hoge temperatuur en elektronische ontlading genomen. Het resultaat van deze maatregelen zijn te categoriseren in negen klassen. Hoe lager de klasse, hoe lager de concentratie van stofdeeltjes en dus minder kans dat deze terecht komen in de kwetsbare apparatuur. Datacenters en serverruimtes behoren normaliter tot klasse 8 en/of klasse 9. Om deze classificatie te behalen, wordt aanbevolen om een professionele organisatie, zoals THP Clean Datacenter, in te schakelen.

Vul ons contactformulier in  Prijsopgave aanvragen

 

Professioneel onderhoud met ons 8 stappenplan

Door gestructureerd te werken kunnen wij met onze dienstverlening de kans op gevaren in datacenters en serverruimtes voorkomen. Wij voeren het professioneel onderhoud uit aan de hand van de volgende stappen:

 1. Doornemen Checklist Veilig Datacenter
 2. Audit Risicobeheersing
 3. Uitvoeren deeltjesmeting
 4. Opstellen onderhoudsplan
 5. Borging en onderhoudsrapportage
 6. In-house training van uw medewerkers
 7. Informatiebord met dé 10 veiligheids- en gedragsregels in het datacenter
 8. Werkmap waar alle documentatie in wordt opgeslagen

Op basis van de hygiënische staat van de serverruimte maken wij een onderhoudsplan. Dit plan kan in de loop van der tijd worden aangepast als de hygiënische staat van de ruimte verbeterd of verslechterd. Hierdoor kan het zo zijn dat alle 8 stappen van toepassing zijn om te zorgen voor het digitale hart van uw organisatie, maar het kan ook zijn dat u met 3 stappen al kan voordoen aan de ISO-normen.

Meer weten over het laten uitvoeren van een deeltjesmeting?

Wilt u meer weten over de deeltjesmeting, het schoonmaken en houden van datacenters en serverruimtes, of onze dienstverlening? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. U kunt vrijblijvend contact opnemen door te bellen naar 085-773 77 41 of te mailen naar info@thp.nl. Ook kunt u het online contactformulier op onze website invullen.

Bij interesse in onze dienstverlening stellen we graag een vrijblijvende prijsopgave op maat op.

Vul ons contactformulier in  Prijsopgave aanvragen

Vraag de Audit Risicobeheersing aan

Bent u benieuwd hoe u kunt zorgen voor het digitale hart van uw organisatie? Maak dan gebruik van onze Audit Risicobeheersing die hiervoor speciaal is ontwikkeld. De Audit geeft u inzicht in de huidige situatie. Indien nodig biedt het u de mogelijkheid om tijdig en adequaat te reageren op knelpunten.

Audit aanvragen
?