Datacenter schoonmaak

Datacenter schoonmaak

Is uw datacenter aan schoonmaak toe? Het is belangrijk dat een datacenter en alle apparatuur goed schoon gehouden worden. THP kan u hierin helpen door middel van ESD schoonmaak.

Wij zijn gespecialiseerd in het schoonmaken van datacenters. Zo bent u optimaal beveiligd tegen technische storingen, zoals oververhitting, vertraging of kortsluiting.

Vervuiling voorkomen

Het is verstandig om ernstige vervuiling van een datacentrum of serverruimte te voorkomen. Losse deeltjes en stof moeten regelmatig worden verwijderd. Een datacentrum is zeer gevoelig voor stof. Een plan opstellen om het vervuilen van het datacentrum te voorkomen is daarom van essentieel belang.

Bij veel datacenters wordt al gebruik gemaakt van gecontroleerde luchtstromen om deze deeltjes te verminderen. Echter zullen ze nooit helemaal verdwijnen. Deze deeltjes kunnen zorgen voor statische elektriciteit.

Zo kunnen losse deeltjes en stof tegen gegaan worden. Er komt ook vuil binnen via de medewerkers of door het verplaatsen van apparatuur op de vloer. Dit vuil krijgt minder aandacht maar moet ook schoongemaakt worden. U kunt ons inschakelen als gespecialiseerd schoonmaakbedrijf voor uw kwetsbare apparatuur.

Werkplek reiniging

Naast datacenter cleaning, kunt u ook bij ons terecht voor het reinigen van werkplekken. Een schone werkplek is van belang voor uw werknemers. Een zieke werknemer kost 250 euro per dag. Een schone werkplek kan bijdragen aan reductie van het ziekteverzuim.

Vooral toetsenborden hebben het zwaar te verduren. Er wordt vaak boven een toetsenbord gegeten. Ook vuil hoopt zich zeer eenvoudig op tussen de toetsen van een toetsenbord. Regelmatig reinigen is hier dus zeer gewenst. Het toetsenbord blijft op deze manier schoon en blijft hierdoor goed functioneren.

Bent u verantwoordelijk voor de werkplekken? Weet u dan ook dat u dé held van uw organisatie kan worden?

Dieptereiniging

Dieptereiniging is een gespecialiseerde vorm van het reinigen van werkplekapparatuur. Dit betekent dat de kwetsbare apparatuur met specialistische middelen grondig gereinigd worden. Wij voeren dit wek altijd uit met goed opgeleide medewerkers. Zij zijn in ieder geval VCA, ESD, NEN 3140 en Cleanroom gecertificeerd.

Bij de oppervlaktereiniging wordt een werkplek schoongemaakt door de reguliere schoonmaker of een kantoormedewerker zelf. Hierbij wordt werkplekapparatuur alleen oppervlakkig schoongemaakt. U kunt dit dus niet vergelijken met dieptereiniging.

Vul ons contactformulier in  Prijsopgave aanvragen

Reiniging van uw apparatuur

Bij de reiniging van apparatuur wordt zichtbare en onzichtbare vervuiling verwijderd. Hierbij kunt u denken aan etensresten, stof, haren en nagels. Maar ook bacteriële, plantaardige en dierlijke organismen en virussen. Ook opgehoopte huidvetten die in kieren van de computermuis en de telefoon zitten worden grondig weggehaald.

Herhaling is voorkomen

Een van de voordelen van onze dienstverlening, is het herhalen van de reiniging. Zo kunnen wij u kwaliteit en continuïteit garanderen. Herhaling van de dieptereiniging zorgt ook voor bewustwording bij uw werknemers en hebben zij een hogere schoonbeleving. Op deze manier speelt u in op het gedrag van uw medewerkers.

Anke Hamerslag – Facility manager Bacardi Martini Nederland

Dataveiligheid

Dataveiligheid is voor iedere organisatie van belang. Onze medewerkers zijn vaste medewerkers die zich altijd kunnen legitimeren. Tevens kunnen zij een VOG overhandigen die niet ouder is dan 2 jaar. Onze medewerkers hebben ten alle tijden een goede screening ondergaan.

Vraag een prijsopgave aan

Wij kunnen voor u het onderhoud aan datacenters en werkplekken regelen. Dit is specialistisch werk en maakt geen onderdeel uit van het reguliere schoonmaak onderhoud. U kunt zeer eenvoudig via onze website contact opnemen en een offerte aanvragen. Als u uw gegevens achterlaat, ontvangt u professioneel advies van ons.

Vul ons contactformulier in  Prijsopgave aanvragen

?