Computerruimte schoonmaken

Computerruimte schoonmaken

Een computerruimte schoonmaken vergt een geheel andere aanpak dan bijvoorbeeld sanitair of werkplekken schoonmaken. In een computerruimte bevindt zich kwetsbare apparatuur dat met beleid schoongemaakt moet worden. Naast dat dit voorzichtig moet gaan, moet dit grondig gebeuren om o.a. kortsluiting door opgestapelde fijne stofdeeltjes te voorkomen. THP Datacenter is gespecialiseerd in het onderhouden van computerruimtes en verzorgt dit graag voor u.

“Onderschat het belang van met regelmaat een computerruimte schoonmaken niet”

Waarom aandacht voor datacenter schoonmaak?

In een datacenter staan veel kostbare apparaten. U denkt wellicht goed aan de koeling hiervan om kortsluiting te voorkomen, maar de computerruimte schoonmaken wordt veelal vergeten of onderschat.

Door met regelmaat datacenter schoonmaak uit te laten voeren, voorkomt u dat zwevende deeltjes en stof zich kunnen opstapelen en nestelen in de kleinste holtes van uw dure apparatuur. Wanneer u opstapelend stof de kans geeft en schoonmaken te lang uitstelt, kan deze vervuiling zorgen voor vertraging, oververhitting en zelfs kortsluiting. Met alle financiële en operationele gevolgen van dien.

Hoe werkt serverruimte reiniging?

Een serverruimte reinigen is zoveel meer dan een doekje over de apparatuur halen. Wanneer u door ons uw computerruimte wilt laten schoonmaken, gaan we het volgende veilige traject in waarin we naast de datacenter schoonmaak ook de veiligheid van uw data meenemen:

  1. Checklist: tijdens de kennismaking eventuele risico’s in kaart brengen.
  2. Audit Risicobeheersing: vaststellen hoe risico’s beheerst of teruggebracht kunnen worden.
  3. Deeltjesmeting: meten van huidige luchtzuiverheid ter beoordeling van de norm (ISO 14644-1 klasse 8).
  4. Onderhoudsplan: op basis van stap 1 t/m 3 een nauwkeurig onderhoudsprogramma opstellen.
  5. Borging: registratie van de uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden in onderhoudsrapportages.
  6. Training: onze medewerkers worden in-house opgeleid om bevoegd en verantwoordelijk een datacenter te betreden.
  7. Informatie: wij bieden een informatiebord met veiligheids- en gedragsregels om te waarborgen dat iedereen die uw datacenter betreedt de regels kent.
  8. Werkmap: tot slot wordt alle documentatie in een overzichtelijke werkmap opgeslagen. Zo kunt u aantoonbaar zorgdragen voor het digitale hart van uw organisatie.

  Onder het daadwerkelijke schoonmaken van de computerruimte valt tevens de patchkasten schoonmaak en serverracks schoonmaak. Voor meer informatie over hoe een serverruimte reinigen bij ons verloopt, mag u altijd contact met ons opnemen.

  Dataveiligheid waarborgen

  Wij begrijpen dat dataveiligheid naast schoon en veilig werken van groot belang is voor veel organisaties. U werkt met betrouwbare en interne gegevens die absoluut niet voor iedereen bestemd zijn. Daarom zijn al onze medewerkers opgeleid en gecertificeerd, maar ook nagetrokken en in het bezit van een VOG niet ouder dan twee jaar. Ook kunnen zij zich te allen tijde legitimeren. Zo kunnen we u verzekeren dat u met een gerust hart onze professionele medewerkers het digitale hart van uw organisatie kunt toevertrouwen voor schoonmaak.

  Heeft u hier vragen over? Laat het ons gerust weten. We vertellen u graag hoe wij uw dataveiligheid waarborgen. Klanten die u voor gingen zijn onder andere de landelijke overheid, zoals de Nationale Politie en de regionale overheid. Maar onze diensten worden ook ingezet in de financiële sector, de industrie en zorgsector. Referenties kunt u vinden onder Projecten.

  Professionele werkplekreiniging voor hygiëne

  Naast het reinigen van een serverruimte is de schoonmaak de verdere werkapparatuur van uzelf en uw medewerkers evengoed een belangrijk onderdeel. U laat als vanzelfsprekend een schoonmaker komen voor het schoon houden van de sanitaire voorzieningen en kantoorruimtes. Zo zal er (hopelijk) ook met regelmaat een vochtige doek over de bureaus gaan, maar de beeldschermen, toetsenborden en muizen vallen niet onder hun werk. Dit valt namelijk onder ICT reiniging.

  Wij bieden complete ICT reiniging van werkplekken aan, waaronder ook toetsenbord reiniging. Zeker in tijden waarin de hygiëne van een werkomgeving voorop staat om verspreiding van virussen te voorkomen, is het goed om extra aandacht te besteden aan een grondige reiniging van uw ICT.

  “U maakt de rest van het kantoor hopelijk ook met regelmaat schoon om opstapelend vuil te voorkomen. Dat zou u precies zo met uw serverruimte moeten doen.”

  Audit serverruimte reinigen

  Vraag hier uw audit aan als u wilt dat wij professioneel en betrouwbaar uw computerruimte schoonmaken. Wij verzorgen graag de datacenter schoonmaak van het digitale hart van uw organisatie.

  Vraag Audit Risicobeheersing aan 

   

?